Трибуна сміливих гіпотез «Бути здоровим? Легко!»

22 березня 2018 рокув Пункті європейської інформації «Євроінтеграційний імпульс» спільно з Відділом обслуговування Центральної бібліотеки КЗК «Жовтоводська ЦБС», в рамках Тижня дитячої та юнацької книги була проведена трибуна сміливих гіпотез «Бути здоровим? Легко!» для учнів 9 класу ЗОШ №12.

Здоровий спосіб життя - змістовний напрямок діяльності сучасної бібліотеки. Тому Центральна бібліотека сприяє реалізації Глобальних цілей сталого розвитку ООН до 2030 р. шляхом публічного доступу до інформації про здоров’я і популяризації здорового способу життя. Протягом заходу бібліотекарі наголосили, що здоров’я– це одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя, це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, це психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

Також було зазначено, що поріг ХХІ століття людство переступило з низкою жахливих хвороб, та ознайомлено з особливо небезпечним ВІЛ і його кінцевою стадією СНІД, з шляхами зараження та засобами лікування, профілактики і методами застереження від вірусу. Під час трибуни сміливих гіпотез присутні мали й можливість переглянути мультимедійне інфо «Здоровий спосіб життя: модно, престижно, корисно!», wellness-розвідку «СНІД: секретні матеріали», медіа-огляд «Зірки – жертви смертельної хвороби» та матеріали з книжкової виставки «Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати». Молодь приймала і активну участь у тренінг-дискусії «Чи існує формула здоров’я?» та відповідаючи на питання вікторин «Про СНІД – міф чи реальність»і «Туберкульоз: що потрібно знати» показала неабияку обізнаність.

А представник Жовтоводського місцевого благодійного фонду «Промінь» - психолог Олена Гаєвська, ознайомила школярів зі статистичними показниками поширеності ВІЛ-інфекції в Україні, зазначивши, що Дніпропетровщина займає одне з перших місць по ним. Окремо було представлено цифрові дані по нашому місту, які свідчать, що в Жовтих Водах з’явилися перші ознаки розвитку епідемії ВІЛ/СНІДУ. Наприкінці заходу учасники отримали інформаційні листівки-пам’ятки, плакати та взяли участь у фото-квесті «Квітка життя», де біла ромашка символізує чисті легені та боротьбу з туберкульозом.

Сьогодні сучасний світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити, не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися, потурбуватися про себе, про своє життя. Лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю, тож будьте здорові та живіть повним життям)


Галерея "Трибуна сміливих гіпотез «Бути здоровим? Легко!»"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.