Меморіальна година «Чорнобиль – чорне лихо України»

26 квітня 2016 року з нагоди 30-річчя Чорнобильської трагедії та до Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи для читачів - учнів 6-А класу НВК «Дивосвіт» було проведено меморіальну годину «Чорнобиль – чорне лихо України».

На заході дітям розповідалося про трагедію, яка спіткала Україну у квітні 1986 року, про героїзм пожежників, працівників ЧАЕС, будівельників, військовослужбовців, водіїв та медиків, завдяки мужності яких було усунуто загрозу планетарного масштабу. Протягом години розповідь бібліотекарів супроводжувалась кадрами фотохроніки, які висвітлювали події того часу, діти декламували вірші, присвячені цій трагедії.

Своїми спогадами з присутніми поділилася учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, медик за фахом Нероба Наталя Львівна. Школярі з повагою розглянули грамоти та нагороди, які отримала за свою сумлінну працю у чорнобильській зоні почесна гостя.

Наприкінці меморіальної години лунав Гімн Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять загиблих Героїв Чорнобильської катастрофи.

Доповнила захід книжкова виставка, на якій представлено літературу художнього та документального змісту про події і наслідки Чорнобильської аварії.

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

дитяча бібліотека

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.