Система вищої освіти в країнах Європи

Напередодні Дня Європи, який відзначається в Україні згідно з Указом Президента України №339/2003, від 19.04.2003 року у третю суботу травня, в пункті європейської інформації, який знаходиться при Центральній бібліотеці КЗК «Жовтоводська ЦБС» пройшла Unconference «Можливості навчання в країнах Європейського Союзу».

Метою Unconference було ознайомлення та підвищення знань про навчання в країнах ЄС, сприяння вихованню поваги до прав та основних свобод людини, шляхом повного та достовірного інформування молоді Жовтих Вод, про умови, правила та можливості вступу у вищі навчальні заклади зарубіжних країн.

На Unconference піднімались гострі питання членами європейського клубу «Мрія» (сзш№12, керівник клубу Шматко Л.Б.), щодо навчання в Польщі та Чехії. Яскраві презентації висвітлювали питання про сплату за навчання, про методики навчання за кордоном.

Саме зараз час готуватися до вступу у вузи. І необов’язково в Україні – багато молодих людей бажали б навчатися за кордоном. Правда не всі знають, як, коли і куди потрібно звернутися.

Юрист-правознавець Сулима О.М. дав напрямки правового характеру, куди можна звернутися при оформленні документів для виїзду, як правильно обрати професію, як поводити себе в чужій країні не порушуючи її законодавчу базу.

Присутні були вражені від майстер-класу по виготовленню обкладинок для паспорту, який провела Шевчук О. - майстер по скрапбукінгу та кардмейкінгу. По закінченню Unconference всі присутні ознайомились з книжковою виставкою «Європейська освіта в контексті світового розвитку». Доречно сказати, на виставці було презентовано журнал «Magazin Deutschland», який безкоштовно отримує Центральна бібліотека КЗК «Жовтоводська ЦБС» від Посольства Федеративної Республіки Німеччина, яке знаходиться в Україні.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.