Скриня історичних фактів «Ціна хлібної скоринки»

21 листопада 2017 року в дитячій бібліотеці КЗК «Жовтоводська ЦБС» на розширеному засіданні народознавчого клубу «Берегиня» було проведено скриню історичних фактів «Ціна хлібної скоринки», приурочену Дню пам’яті жертв голодоморів.

Протягом заходудіти познайомитися з історією появи хліба в житті людини, розширили уявлення про його шлях з поля до столу, поглибили знання про звичаї українського народу, пов’язані з хлібом, переконалися у необхідності бережливого ставлення до народної святині та шанування праці хліборобів.

Керівник клубу «Берегиня» ознайомила присутніх з подіями голодомору, який відбувався на території України у 30-х роках минулого століття. Відеоролик із зворушливою піснею «Свічка» у виконанні Оксани Білозір став закликомвшанувати пам'ятьжертв Голодомору 1932-1933 років,запалившисвічкуу своєму вікні цієї суботи, 25 листопада.

До уваги користувачів було розгорнуто книжкову виставку «Хліб - усьому голова!», на якій представлено твори українських поетів і письменників, що оспівували хліб і освітлювали жахливі події, які вплинули на хід нашої історії, і які залишаться незагоєною раною у серцях прийдешніх поколінь.

Лейтмотивом заходу стала теза Голодомор - не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує нашу пам'ять… Тож ми, українці, повинні пам’ятати про трагічні сторінки нашої історії, щоб вони більше ніколи не повторилися!


Галерея "Скриня історичних фактів «Ціна хлібної скоринки»"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.