День бібліографії «Сходинки до знань»

В рамках Тижня дитячого та юнацького читання «Читайте з нами! Читайте самі!» 20 березня 2018 року в дитячій бібліотеці КЗК «Жовтоводська ЦБС» пройшов День бібліографії «Сходинки до знань». Програма Дня була насичена різноманітними цікавими заходами:

– для читачів - учнів 2-х класів НВК «Дивосвіт» в екскурсійній формі було проведено інформаційну хвилинку «Бібліотека – це сучасно, корисно, привабливо». Діти дізналися багато цікавого про структуру бібліотеки, особливості її роботи та ознайомилися з розмаїттям бібліотечних виставок. Наприкінці зустрічі учні залюбки переглянули серію «Бібліотека» з анімаційного телевізійного серіалу «Свинка Пеппа». Для закріплення отриманої інформації кожен відвідувач заходу отримав бібліографічну продукцію: пам’ятку «Правила поводження з книгами».

– для читачів середнього шкільного віку було проведено бібліоогляд «Ви чуєте – до вас говорить книга», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з новинками сучасної дитячої літератури, зокрема з творами Сашка Дерманського, Галини Малик, Джеремі Стронга. Мультимедійна презентація відкрила юним читачам поняття буктрейлер, віртуальна виставка, медійні рекомендаційні та інформаційні списки, які допоможуть їм в майбутньому не загубитися у книжковому лабіринті. А на завершення заходу школярам було запропоновано перевірити свої знання за допомогою відео-вікторини.

– для учнів 6-х класів НВК «Дивосвіт» було проведено інформаційний коктейль «Все про все розкажуть книги», основними інгредієнтами якого стали твори сучасних українських та зарубіжних авторів, що поповнили фонд нашої бібліотеки напередодні Тижня дитячого та юнацького читання. Гарною приправою коктейлю стали енциклопедичні видання з різних галузей знань та родзинка заходу – комп’ютерна презентація з фотоматеріалами та анімаційними ефектами. Прикрасила і доповнила захід книжкова виставка «Нові краплинки в морі книжнім». Дегустація інформаційного напою не тільки зацікавила дітей, а й стимулювала їх до читання рекомендованих книг.


Галерея "День бібліографії «Сходинки до знань»"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.