ІІІ поетичний фестиваль для обдарованих дітей та молоді «Молодий Горицвіт»

Поезія - це цілющий ковток для спраглої душі, це ясний промінець сонця в негоду, це океанська хвиля, це біла квітка сподівання... В наш час поезія є найважливішим культурним явищем, всеосяжною мовою, що передає внутрішнє прагнення людини жити і творити. Сьогодні будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – залишається головним засобом самоствердження і дієвим важелем творчості.

25 березня 2018 року в читальній залі Центральної бібліотеки КЗК «Жовтоводська ЦБС» відбувся ІІІ поетичний фестиваль для обдарованих дітей та молоді «Молодий Горицвіт», організатором якого є Літературна студія «Горицвіт», і яка діє на базі Центральної бібліотеки. Цьогорічний фестиваль пройшов під гаслом «Поезія, як океанська хвиля», а його головною метою стало виявлення серед обдарованих дітей та молоді міста Жовті Води талановитих поетів і створення для них умов творчої самореалізації й творчого самовираження.

Протягом фестивалю діти та юнацтво нашого міста та прилеглих населених пунктів презентували свої найкращі поетичні та прозові твори, які відрізнялись своєрідністю й новим поглядом на світ. В своїх виступах юні таланти оповідали про свої почуття і переживання за тяжку долю нашої Батьківщини, висловлювали свої думки щодо людини та її місця у цьому світі, малювали словесними фарбами римовані пейзажі. Виступи поетів-аматорів супроводжувалися тематичними презентаціями та інсценізаціями, що прикрасило і підкреслило почуття й переживання юних митців.

Запам’яталися усім присутнім поради та зауваження вельмишановного журі, яке представляли відомі жовтоводські поети і письменники - учасники літературної студії «Горицвіт» та Літературно-музичного салону «Натхнення». Під час фестивалю змагалося багато обдарованих дітей та молоді, яка виявила високий рівень поетичної творчості, саме тому члени журі, після довгих перемовин, обрали непросте рішення. Переможцями стали: І-премія – Свідло Єлизавета (учениця Жовтоводського ліцею природничо-наукового навчання) та Васяніна Каріна (учениця Червонокостянтинівської СЗШ), ІІ-премія – Русіновська Злата-Ярослава (учениця Жовтоводської СЗШ №5) та Поліщук Поліна (учениця Жовтоводської СЗШ №5), ІІІ-премія – Кіцела Ганна (учениця Жовтоводської гуманітарної гімназії ім. Лесі Українки) та Ховрак Вікторія (учениця Жовтоводської СЗШ №5). Також журі окремо відзначило за поетичний реалізм Тамаргалій Анастасію (учасниця Літературної студії «Горицвіт») та за поетичну майстерність Мунтян Ольгу (ученицю НВК №6 «Перспектива»).

До речі, фестиваль отримав велику спонсорську підтримку, усі переможці та дипломанти отримали пам’ятні винагороди та заохочувальні призи. Спонсорами фестивалю виступили: «Благодійний фонд ім. В. Замули «Наше місто» в особі А. М. Мелюшка та Жовтоводська організація Партії «БПП «Солідарність» - в особі В. В. Ворона, а інформаційну підтримку надала «Телекомпанія Жовті Води».

А позитивний настрій фестивалю допомогли створити проникливі музичні номери від викладача музичної школи М.Г. Горланя та його учнів.

Фестиваль довів, що поетична палітра юних талантів Жовтих Вод дуже багата й різнобарвна, а згуртованість та підтримка долають всі перешкоди у поетичній творчості.


Галерея "ІІІ поетичний фестиваль для обдарованих дітей та молоді «Молодий Горицвіт»"

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.